dinsdag 12 augustus 2008

Medellin y La feria de las flores





Woensdagavond werden we uitgenodigd thuis bij een assistente van ons labo voor een barbecue. Een barbecue is hier wel lichtjes anders dan bij ons: Veel vlees, aardappelen en geroosterde bananen, dat allemaal met veel guacamole. Het was wel erg lekker!
Na de barbecue haastten we ons naar de bus terminal om een nachtje te bussen richting Medellin. Gelukkig was het een super luxueuze slaapbus en kwamen we s ochtends (redelijk) fris aan in Medellin. We hadden daar een hostelletje geboekt.
Medellin is 1 van de grotere steden van Colombia; vergeleken met Medellin is Ibague maar een dorpje. Medellin is langs de ene kant supermodern, het is de enige stad in Colombia met een metrolijn, maar langs de andere kant ook superarm. De kloof lijkt hier groter dan op andere plaatsen.
Het hele weekend was het 'Feria de las flores', een festival waarbij de dorpelingen in een grote parade hun bloemenkunsten tonen. Er waren gigantisch veel wild enthousiaste toeschouwers(Het was niet zoals een parade bij ons, de mensen waren echt overenthousiast en luid aan het zingen en applaudiseren). We waren omgeven door luide, maar wel vriendelijke rum-drinkende Colombiaanse vrouwen. De dorpelingen paradeerden door de straten met op hun rug loodzware bloemenkunstwerken.
De rest van het weekend bezochten we de stad; heel veel parken, een museum met beelden van Botero, een kabellift met een panorama over de stad,...De kabellift was eerder gebouwd als vervoermiddel dan voor de toeristen en ging boven een van de armste wijken van de stad, wat wel een beetje vreemd was.
Vrijdagavond gingen we op restaurant op aanraden van de Lonelyplanet om eens een 'plato tipico' te eten. Ze hadden daar denk ik nog nooit Europeanen gezien want we werden overstelpt met hapjes, soep, kadootjes(een borrelglaasje Aguardiente, de typisch Colombiaanse drank, en postkaarten). We kregen schrik voor een gepeperde rekening, maar uiteindelijk moesten we minder betalen dan hetgeen we besteld hadden, wat nog maar eens de gastvrijheid van de Colombianen bewijst.
Zondag keerden we overdag terug richting Ibague, zodat we van het groene Colombiaanse berglandschap konden genieten.

Geen opmerkingen: